Een uniek restaurant voor mensen die er voor openstaan zich te laten verrassen en weinig eetbeperkingen hebben. Wij voeren geen menu of wijnkaart en zijn niet geschikt voor de grote, snelle en lastige eter. De focus ligt hier op proeven, smaakervaring in de breedste zin van het woord. Koken is eemotie of wel “eetmotie”. Mijn stijl heeft identiteit en is creatief, technisch, zuiver geconcentreerd en transparant. Ik kook vanuit mijn hart: Eerlijk, clean en met respect voor de natuur. Ik gebruik al mijn zintuigen en kook met passie een eigen kook(r)evolutie.
In de keuken van Floris staan we al jaren bekend om onze champagne-spijs combinaties, daar ligt dan ook onze focus: 65% eten en 35% champagne maakt samen (minimaal) 100% ervaring. Stap eens uit je comfort zone van wijn-spijs combinatie's, stel je open en laat je verrassen door de diversiteit van Champagne. De mineraliteit, het fruit en de zuren maken Champagne zeer gastronomisch het spreekt dezelfde taal als onze zuivere, natuurlijke en geconcentreerde stijl van koken. Het mondgevoel van de champagnemousse zorgt voor vitaliteit, bevorderd verteerbaarheid en is een meerwaarde aan de smaakervaring. Ons Champagne-arrangement is e.v.t. ook in een BOB variant, en tevens serveren wij naar verlangen ons enerverende en huisgemaakte alcoholvije sappen-arrangement .
Naast de "perfecte" combinatie met het gerecht zoeken wij in de streek Champagne naar verrassende en vooral ook bewuste, biologische en bio-dynamische producenten. Zij werken vanuit (h)eerlijkheid, zuiverheid en respect voor de natuur en haar producten. Wij serveren Champagne van zelfstandige en kleinschalige boeren, onze eigen import maakt het exclusief. Het bezoeken van- en het directe contact met deze producenten is een grote meerwaarde voor onze kennis, ervaring en de details.
Eet jij geen vlees, of wil je volledig vegetarisch bij ons dineren dan ben je meer dan welkom. Met andere voorkeuren en fobieën kunnen wij geen rekenig houden. Bij vroegtijdig overleg is anticiperen op serieuze allergieën mogelijk, sporen vrij kunnen wij niet garanderen.
Op al onze reserveringen zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van kracht. (Aan het annuleren van een reservering kunnen kosten verbonden zijn.)
Transparantie is onze kracht, ons vaste - 10 - gangen menu kost € 94,-
Op door de weekse dagen ontvang je een aanzienlijke korting , en zijn de menuprijzen respectievelijk: wo- € 79,- do- € 84,- en vrij- € 89,- Wens je een beter behapbare prijs voor ons menu, kies dan voor de door de weekse dagen. bezoek: Concept voor meer (prijs) info
Geniet thuis nog eens na van je ervaring In de keuken van Floris, onder het genot van die ene fles: Jouw smaak! In de kelder van Floris vind je de -9- champagnes die momenteel geschonken worden bij het actuele menu In de keuken van Floris. De eerste -3- in de proeverij als aperitief en de andere -6- begeleidend bij de gerechten van het menu. Ook de twee dranken die bij de kaas worden geschonken en de drank bij het dessert zijn hier te verkrijgen Uit de kelder van Floris.
Op zondag 16 juni de dag van ons 18 jarig bestaan waren er twee andere events die alle aandacht opeisten, nl EK voetbal en vaderdag. Vandaar hebben wij onze verjaardag's brunch gewoon verplaatst naar zondag 28 juli om 13:45. Op deze unieke dag schenken wij voor een 20 tal gasten alle Champagnes uit magnums vanuit mijn privé collectie (want die spaar ik namelijk) voor een all-in prijs van € 159,- Dit is echt een dag voor connaisseurs & liefhebbers, we ontvangen jou graag!
Sinds 2016 halen wij op onze kliekjesdagen letterlijk nog een keer alles uit de koelkast. Op deze laatste openingsdag voor onze vakantie sluiting, gaan alle champagne flessen en koelingen leeg al moeten we de laatste "kliekjes" mee naar huis geven! Hoe en wat er geserveerd gaat worden is ook voor ons nog een raadsel, maar als jij er achter wil komen zou ik snel reserveren want dit zijn "the most wanted days" of the year!
DINER In de keuken van Floris:
- Woens-, donder- & vrijdag inloop &
aperitief vanaf 18:30 start diner 19:00
- Zaterdag inloop & aperitief
vanaf 18:00 start diner 18:30
Bezig met laden...