Proef, Ervaar, en Geniet!
In de keuken van Floris staan we al jaren bekend om onze champagne-spijs combinaties, daar ligt dan ook onze focus: 65% eten en 35% champagne maakt samen (muinimaal) 100% ervaring. Stap eens uit je comfort zone van wijn-spijs combinatie's, stel je open en laat je verrassen door de diversiteit van Champagne. Champagne is namenlijk super gastronomisch de mineraliteit, het fruit en de zuren spreken dezelfde taal als onze zuivere, natuurlijke en geconcentreerde stijl van koken. Het mondgevoel van de champagnemousse zorgt voor vitaliteit, bevorderd verteerbaarheid en is een meerwaarde aan de smaakervaring. Ons aperitief is de intro van de avond, een Champagne proeverij van 3 proefglazen uit verschillende districten, samenstellingen, stijlen en aromas. Ons Champagne arrangement ter begeleiding van de gerechten is e.v.t. ook in BOB variant verkrijgbaar.
Naast de "perfecte" combinatie met het gerecht zoeken wij in de streek Champagne naar verrassende en hoofdzakelijk bewuste, biologische en bio-dynamische producenten. Zij werken vanuit (h)eerlijkheid, zuiverheid en respect voor de natuur en haar producten. Wij serveren Champagne van kleinschalige boeren, onze eigen import maakt het exclusief. Het bezoeken van- en het directe contact met deze producenten is een grote meerwaarde voor onze kennis, ervaring en de details.
Wij laten onze gasten verschillende combinaties ervaren, de een begeleidt, de ander ondersteunt en weer een ander vult aan. Elk gerecht heeft iets anders nodig waardoor er gemakkelijk leuke conversaties kunnen ontstaan aan tafel over onze combinaties. Naast smaak en verrassing denken wij ook na over serveertemperatuur en glaswerk om je de optimale ervaring te bieden.