'Wat vind je van het water?' vraagt Floris. Ik kijk naar de fles die ik al een tijdje naast me heb staan op mijn werkbank en waar ik af en toe een paar slokken van neem. Ik had er nog niet bewust bij stilgestaan, maar het is mineralig. Een tikje zout. 'Bijna hartig, vind je niet? Het neutraliseert je smaak.' Het is duidelijk: bij In de Keuken van Floris laten ze niets aan het toeval over, tot in de laatste details wordt er nagedacht over oorzaak en gevolg.
Logisch ook, gasten komen hier voor een smaakachtbaan van elf gangen. Ik mag een dagje meedraaien. Perfect, want de keuken van Floris is een foodlaboratorium waar je als kok graag in snuffelt. Terwijl ik aan de slag ga met mijn eigen mise en place-lijst, zijn Floris en zijn souschef Mathieu supergeconcentreerd bezig. Een stuk vlees lijkt wel een kunstwerk, steeds wordt er geroken, gekeken, verder gezocht en geanalyseerd. Ondanks dat het tempo erin zit, gaat alles ontspannen. Lees meer op de buik van rotterdam