Het is zomaar gebeurd, reageert Floris Versluijs (31) op een van de vele felicitaties die hij gistermiddag tijdens een drukbezochte eerste editie van Proeflokaal Donner in ontvangst nam. Maar het winnen van de culinaire competitie De Gouden Pollepel van deze krant gaat niet zomaar. Om na één jaar bovenaan te eindigen, moet je heel wat in je mars hebben.
Dat Floris Versluijs, patron cuisinier van ‘In de keuken van Floris’, een natuurtalent is, bewees hij gisteren tijdens deuitreiking vanDeGouden Pollepel 2006-2007 opnieuw met een vegetarische hangop van geitenyoghurt, gedroogde tomaat, Taggiasche olijven, rucola en Bengaalse peper.
Succes kon niet lang uitblijven. De wachtlijst voor ‘In de keuken van Floris’ is voor de zaterdagavond inmiddels opgelopen tot zeven weken en voor doordeweekse avonden tot drie weken. ,,Mensen zijn somsbeledigd als ze nietop korte termijn kunnen komen eten. Ik weet ook niet hoe ik dit moet oplossen.’’ Uit respect en waardering voor de andere restaurants in de top vijf (Amarone, B&W, Visch en De Ridderhof) van het Gouden Pollepel- klassement had hij voor elk een peperdure champagne meegenomen.
Voorafgaand aan de uitreiking van De Gouden Pollepel 2006-2007 is er door deze krant gefilmd in het rookvrije restaurant tegenover het Excelsior Stadion. Floris Versluijs en sommelier Daan Schmidt waren inde veronderstelling dat in meerdere restaurants een film zou worden opgenomen. De verbazing is van hun gezichten af te lezen als tijdens het filmen bekend wordt gemaakt dat zij de trofee hebben gewonnen. Floris enDaankijken elkaarmeewarig aan. Als ze door hebben dat het geen grap is, vliegt Floris Versluijs een medewerkster in de armen. Dowload PDF