Om gespreksstof zitten de Gouden Pollepelwinnaars niet verlegen in Barendrecht. De gastheer deelt hun streven naar ideale smaakcombinaties.
Een thuiskok die de winnaars vanDeGoudenPollepel 2006-2007, de restaurantrubriek van deze krant, durft uit te nodigen, heeft lef. Martin van der Heiden blijft echter uiterst kalm onder het hoge bezoek.
Ook als Floris Versluijs en Daan Schmidt twintig minuten na het afgesproken tijdstip nog niet hebben aangebeld, bewaart de gastheer zijn rust. In zijn omgang met Zuid-Europeanen heeft de specialist in Griekse wijnen het afgeleerd zich te storen aan laatkomers.
Het geduld wordt royaal beloond. De mannen achter het Rotterdamse restaurant In de keuken van Floris trakteren op een gecompliceerde rosé champagne: François Hémart. De naam is ontleend aan de oprichter van het prestigieuze huis Giraud- Hémart in het Franse Aÿ.
Daan Schmidt steekt een hartstochtelijk verhaal af over de champagnekurk. De kurk is bestemd voor degene om wie het draait. Als degene de kurk een jaar lang bewaart, zal hem of haar dat in een bepaald opzicht geluk brengen. Dat opzicht wordt bepaald tijdens het proosten. Vanavond wordt een toost uitgebracht op – hoe kan het ook anders – de gastronomie. Dowload PDF