DEN HAAG, 12 september 2013 – Gisteren was de 3e dag van de regionale finale voor de Verkiezing Variatiechef van het Jaar 2013. Chef-koks uit de regio Zuid en Zuid- West presenteerden hun creatief samengestelde vegetarische gerecht aan de jury. Het ROC Mondriaan in den Haag was voor dit evenement omgetoverd tot een erepodium met groente in de hoofdrol. De jury vond dat de winnaars zich vooral hadden onderscheiden door hun eigen stijl, ze waren dicht bij zichzelf gebleven en hadden het bord laten ‘spreken’.
Bij mijn gerecht ‘De Herfst’ gaat het niet alleen om smaak maar ook om beleving en geur. “En bij ‘De Herfst’ drink je geen wijn maar een goed glas biologisch bier”, aldus Floris.
Grote Landelijke Finale Op woensdag 16 oktober vind de finale plaats en zal de titel ‘VariatieChef van het jaar 2013’ worden uitgereikt door een topjury onder leiding van Jonnie Boer. De zes chefs maken kans op een stage bij het enige 100% vegetarische sterrenrestaurant van Europa: ‘Joia’ in Milaan, waar ze zullen worden begeleid door sterrenchef Pietro Leemann. Dowload PDF